Workshop Bilthoven – kalender

Welkom op de workshop kalender pagina voor een workshop in Bilthoven. Hier vindt je informatie over de workshops die worden gegeven. Denk aan team uitjes, verjaardagen of gewoon leuk met een vriend(in) creatief bezig zijn!

CORONA: update! In verband met het nieuwe corona beleid zijn alle workshops met slechts 3 personen. Er is genoeg ruimte voor ieder. Reserveer dus snel als je interesse hebt

Workshop schoenen pimpen

Zondag 1 november

Bij deze workshop kies je een paar tweedehands schoenen uit onze collectie, dit kunnen laarzen, pumps, platte schoenen of slippers zijn. We kijken tussen de materialen die beschikbaar worden gesteld: kralen, stofjes, knopen, ritsen. Maar het kan ook gekker: LEGO, pluggen, elektriciteitsdraad. Je kan het zo gek niet verzinnen! Deze dag maak jij een uniek stel schoenen, die als kunstwerk mogen pronken in huis, of als draagbare items helemaal in jouw stijl!

Workshop lamp maken

zondag 15 november

Wij verzorgen voor jou de fitting, de lamp, een snoer en een schakelaar. Jij kijkt je ogen uit door het brede scala aan materialen. Kies je een bestaande vorm? Of ga je zelf een sculptuur vormgeven met ijzerdraad? Of hout? En wordt het een hanglamp? Of een staande?
De keuze is aan jou, je wordt begeleid in ontwerpkeuzes en constructie mogelijkheden. Stof, touw, of visdraad met kralen? Met lampenkap, of alleen een hele toffe voet?
Je gaat naar huis met een fantastisch interieur element, waarmee je nog lang kan nagenieten van een dag creëren!

Workshop meditatiekussen maken

op basis van aanmelding: mail nu!

Deze dag wordt helemaal zen. Je kies 1 van de 2 aangeboden modellen uit voor je kussen. Liever plat? of langwerpig? Vervolgens kiezen we stoffen en decoratie materiaal en gaan aan de slag. Je stikt op de naaimachine met een simpele recht-door-steek de onderdelen aan elkaar. Indien je nog geen ervaring hebt met een naaimachine, is dit je kans om wat basis kennis op te doen!
Voor cursisten met meer ervaring zal er meer tijd over blijven om een uitgebreidere decoratie aan te brengen op het kussen. Je krijgt indien gewenst materiaal mee naar huis om je decoratie af te kunnen maken, mocht dat niet lukken deze dag.

We vullen de kussens met rest lapjes stof, en sluiten af met een gezamenlijke meditatie.

Zeefdrukken voor beginners

zondag 17 oktober: nog 1 plek beschikbaar

Een zeefdruk raam maken van (rest) plintjes, zelf opspannen met een lijmpistool en zeefdrukdoek en dan leren hoe het proces te werk gaat van het voorbereiden van je zeef, tot het fixeren van jouw eigen afdrukken.
Deze dag wordt theorie afgewisseld met praktijk.

Zeefdrukken is een fantastische techniek waarmee je textiel en papier kan bedrukken. Wil jij een keer ervaren hoe het werkt, zelf drukken, en je eigen raam mee naar huis nemen? Meld je dan aan!

workshop zeefdrukken

Ook maken we een raam met een simpele techniek, waarmee je kan oefenen met drukken.

Je mag zelf kleding, theedoeken, enveloppen of andere spullen meenemen om te bedrukken. Ook zijn er heel veel proef lapjes waarmee je mag oefenen.

Thuis kan je met jouw eigen raam ook anderen laten zien hoe leuk deze techniek is!

  • laagdrempelig
  • duidelijke uitleg
  • koffie, thee en wat lekkers aanwezig
  • met maar 3 personen ivm corona (1,5 meter regel)
  • 75,- p.p. inclusief materiaal
  • aanmelding voor 2: 10% korting

Events

0